Jak si nejlépe vytvořit finanční rezervu?

Jak si nejlépe vytvořit finanční rezervu?

Znáte to, vyděláváte poměrně hodně peněz, ale stále se vám nedaří našetřit peníze ať už na dovolenou nebo třebas na horší časy. Nebuďte z toho špatný, mívá to tak spousta rodin. Správně bychom měli mít našetřenou rezervu ve výši tří měsíčních platů, ale často se to nedá splnit. Přesto jsou některé způsoby, jak si rezervu udělat.prasátko kasička
I malé částky se počítají …
Nejlépe se šetří po nízkých částkách. Není na škodu si pořídit nějakou kasičku, do které se pořádně nikdo nedostane a střádat si kovové peníze. Můžete si třebas odkládat dvacetikoruny nebo padesátikoruny a uvidíte, že časem se nastřádá příznivá částka. Například když si měsíčně dáte stranou třicet padesátikorun, tak za rok máte našetřeno osmnáct tisíc a to už je krásná částka. Výhodou je, že pak už na nějaké finanční ztráty budete připravený a nebudete mít s tím problém.
Spořicí účty a spoření pravidelně …
Další variantou jsou spořicí účty, snad každá banka dokáže nabídnout svým klientům nějakou výhodou nabídku. Spořicí účty chtějí pravidelné odkládání peněz, abyste dosáhli na některé z výhod, co vám banka nabízí a dále by se měla našetřit nějaká pevná částka, která je dána. Nejlepší produkty jsou právě buď stavební spoření či penzijní spoření, zde totiž můžete získat i státní podporu. Dále můžete využívat spořicí účty či termínovaný vklady, ale zde je nižší nárůst peněz.
Investice
O těch můžete uvažovat, až když budete mít nějakou finanční rezervu. Pokud chcete investovat, neměli byste použít na investici celou našetřenou částku či si na to půjčovat. Nevýhodou je to, že můžete prodělat. Dále byste se neměli zavazovat u investice k životnímu pojištění či hradit poplatky za investování dopředu, přeci nevíte, zda v investici vydržíte.zlatá cihla
Úspory a účet
Rozvaha příjmů a výdajů by měla ukázat, jak jste na tom. Správně by příjmy měli převyšovat výdaje. Jestliže to tak není, projděte si výdaje ještě jednou a to se záměrem je snížit. Zkuste si třebas projít nabídky dodavatelů energií, telefonů či internetu a vybrat si ty nejlepší.