Když sladit, tak s rozmyslem

Když sladit, tak s rozmyslem

Tato zelena bylinka je na první pohled nezajímavá. Její listy zkrátka rostou, nikterak nekvete, zkrátka rostlina, která by člověka na louce rozhodně nezaujala. Pokud tuto rostlinu neznáte, asi jenom stěží vás napadne, že obsahuje látky, které dělají její listy neuvěřitelně sladké. Právě proto se právě stévie stala velmi oblíbenou rostlinou, která se začala pěstovat na nejednom balkóně, záhonu nebo třeba ve skleníku. Mohou za to látky, konkrétně steviol-glykosidy, které mohou za to, že listy této rostliny jsou tak hodně sladké. Právě tato čistě přírodní látky se také stala základem pro přírodní sladidlo, které je vhodné pro diabetiky.

slazení kávy

Poznejte sílu přírodního slazení

Ačkoliv v poslední době je obecně zastávaná teorie, že sladit by se vůbec nemělo, pravdou však zůstává, že mnoho lidí neustále hledá, jakým způsobem začít sladit příznivěji. Cukr totiž skutečně není nic, co by tělo potřebovalo, a tak se dá říct, že se z cukru stala taková droga. Nejde sice o tak škodlivou látku, jako třeba tvrdé drogy, ale věřte tomu, že závislost se dá vytvořit podobná.

Škodlivý se cukr stává v okamžiku, kdy jej člověk konzumuje až příliš. V takovém okamžiku nejenom, že vzrůstá jeho potřeba sladit, a proto mu nechutnají přirozeně sladké potraviny, ale také si zadělává na civilizační choroby, jako je cukrovka či třeba potíže s krevním tlakem. To všechno jsou problémy, které jsou založeny právě na tom, že člověk v dnešní době sladí všechno a všude. Je proto třeba objem zkonzumovaného cukru nějakým způsobem snížit, což je možné udělat jednoduše i tím, že najdeme jiné zdroje. Mezi takové zdroje patří přitom i stévie.

rostlina stévie

Nakupujte jenom z osvědčených zdrojů

Jak jistě víte, zdraví přírodních produktů je silně závislé na tom, z jakých kvalitních surovin jsou vyrobeny. To znamená, že je třeba podívat se pečlivě na stévie kde koupit Naklíčeno, abyste neudělali chybu.